четвер, 29 серпня 2024 р.

 Герої нескореної України

   Сьогодні вся наша країна вшановує пам'ять полеглих у російсько-українській війні захисників.

вівторок, 27 серпня 2024 р.

 Павло Загребельний: сучасний завжди

   25 серпня виповнюється 100 років з дня народження письменника.

 Мрія про Україну: дитячий погляд

   З нагоди свята Дня Незалежності України, в нашій бібліотеці було проведено конкурс дитячих малюнків "Мрія про Україну".

 Моя Україна – сторінки історії незалежності

   24 серпня 1991 року на позачерговому засіданні Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, зазначивши у ньому, що продовжується тисячолітня традиція державотворення в Україні, яка має право на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами.

понеділок, 19 серпня 2024 р.

 Читаємо-граємо-розвиваємось!

   Саме під таким гаслом промайнув літній день в бібліотеці. Цього дня наші наймолодші відвідувачі познайомилися з новими казками та їх чарівними героями. Було проведено вікторину на знання персонажів різноманітних дитячих літературних творів лише за їх коротким описом. Також кожен читач мав відгадати твір за цитатою з нього. Та найбільше дітям сподобалося зачитувати одне одному уривки з улюблених казок, та обговорювати їх зміст.

вівторок, 13 серпня 2024 р.

 Птахи знайомі й невідомі

   Птахи – прекрасні. Тільки вони щороку мігрують з далекої півночі на далекий південь і повертаються назад. Вони найбільш солодкоголосі. Тільки вони можуть розмовляти людською мовою і наслідувати голоси інших тварин. А ще вони - телепати і віщуни, здатні передбачати майбутнє. До речі, голуб - християнський символ Святого Духа...

 Дитина та незнайомці

   8 серпня Філією №7 Вільшанська сільська бібліотека спільно з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства було проведено тренінг на тему "Дитина та незнайомці".

середа, 7 серпня 2024 р.

 Пантелеймон Куліш: відомий і незнаний

   Пантелеймон Куліш народився 7 серпня 1819 року в містечку Воронеж Чернігівської губернії в сім'ї дворянина з козацькими коренями і доньки козацького сотника. Його дитинство пройшло на хуторі, жителі котрого поважали і зберігали народні традиції, пісні, казки і легенди.

 Іван Котляревський: твіттер-портрет без ретуші    9 вересня виповнилося 255 років з дня народження «батька» «Енеїди» Івана Котляревського.