вівторок, 13 серпня 2024 р.

 Птахи знайомі й невідомі

   Птахи – прекрасні. Тільки вони щороку мігрують з далекої півночі на далекий південь і повертаються назад. Вони найбільш солодкоголосі. Тільки вони можуть розмовляти людською мовою і наслідувати голоси інших тварин. А ще вони - телепати і віщуни, здатні передбачати майбутнє. До речі, голуб - християнський символ Святого Духа...
   Птахи відіграють важливу роль у природі та житті людини. В природних умовах, наприклад, існують складні взаємозв'язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами - з іншого. Птахи відіграють значну роль у поширенні насіння рослин. Окремі види птахів (нектарники, колібрі та ін.), живлячись нектаром рослин або відвідуючи квітки для лову комах у них, сприяють перехресному запиленню квіток. Між птахами та іншими видами тварин у природі існують ще складніші взаємозв'язки. Одні види птахів (хижі) живляться іншими видами, сприяючи природному відбору.
   Щоб нагадати про важливість птахів, та познайомитися з різноманітними їх видами, 10 серпня в бібліотеці було проведено фото-вікторину. Її учасниками стали наймолодші відвідувачі нашої книгозбірні.



Немає коментарів:

Дописати коментар

 Іван Котляревський: твіттер-портрет без ретуші    9 вересня виповнилося 255 років з дня народження «батька» «Енеїди» Івана Котляревського.