понеділок, 10 червня 2024 р.

 Сортування – це просто

   5 червня увесь світ відзначав Всесвітній день довкілля. Його запровадила ООН ще 1973 року.
   Вплив людей на навколишнє середовище триває багато тисячоліть — від часу, коли Homo sapiens як вид живих істот з’явився на Землі, він почав змінювати природу сільським господарством та великими переселеннями народів. Проте аж до XVIII століття ручне виробництво й прості технології не в змозі були вплинути на довкілля у великих масштабах.
   Індустріалізація швидко призвела до інтенсивного використання природних ресурсів, масового промислового виробництва, урбанізації та утворення суспільства споживання. На сьогоднішньому етапі історії вплив людей на навколишній світ настільки суттєвий, що вчені більше не знаходять на Землі первозданної природи, не понівеченої людиною в більшій чи меншій мірі.
   Та ми можемо хоч частково повпливати на ситуацію із забрудненням. Одним із методів впливу є сортування та переробка сміття. Тож з нагоди свята у Філії №7 Вільшанська сільська бібліотека було проведено екозаняття «Сортування – це просто». Наші наймолодші відвідувачі в ігровій формі дізналися які види сміття бувають, як їх правильно сортують та переробляють.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Іван Котляревський: твіттер-портрет без ретуші    9 вересня виповнилося 255 років з дня народження «батька» «Енеїди» Івана Котляревського.