вівторок, 4 червня 2024 р.

 Країна дитинства-країна мрій

   У перший літній день у світі відзначають День захисту дітей. Свято, присвячене дітям і підліткам, стосується насамперед дорослих . Їх закликають об'єднатися, щоб забезпечити дітям світле майбутнє, захистити їхні права.
   Офіційно це свято було засновано в листопаді 1949 року в Парижі на Раді Міжнародної демократичної федерації жінок. Тоді особливо гостро стояло питання про здоров'я і благополуччя дітей - час був повоєнний.
   Уперше День захисту дітей відзначили 1950 року - одразу в 51 країні світу. За іншою версією свято відзначили ще раніше - 1925 року в Сан-Франциско за сприяння Генерального консула Китаю, який підготував для китайських дітей-сиріт Фестиваль човнів-драконів (Дуань-у Цзе). Святкування припало на 1 червня. Як би там не було, мета у цього дня завжди була однією - привернути увагу до потреб і прав дитини.
   З нагоди свята у Філії №7 Вільшанська сільська бібліотека було проведено міні-конкурс малюнку на асфальті, де діти зобразили свої мрії. Також обговорили правила поведінки на літніх канікулах.
   Діти – наше майбутнє! Бережімо їх та один одного!



Немає коментарів:

Дописати коментар

 Іван Котляревський: твіттер-портрет без ретуші    9 вересня виповнилося 255 років з дня народження «батька» «Енеїди» Івана Котляревського.