понеділок, 17 квітня 2023 р.

 Шашковий турнір у бібліотеці

      Сучасна назва гри «шашки» (checkers) з'явилася від слова, що означає шахову дошку – «checkered» - що в перекладі означає «картатий». Пілігрими, приплили до Північної Америки з тих областей Англії, де гру в шашки було прийнято називати на сучасний лад.
   Про популярність шашок у Київській Русі свідчать знахідки археологів. У шарах, що відносяться до 10 століття, були виявлені шашки з каменю, бурштину та глини. Вважається, що ця гра була завезена до Київської  Русі вікінгами, оскільки схожі шашки, що належали до тієї епохи, були знайдені в Швеції, Норвегії, Данії та Ісландії. У середньовічній Європі вміння грати в шашки вважалося однією з лицарських чеснот.

     Перший Чемпіонат Світу з шашок був проведений в 1847 році і виграний представником Шотландії, Andrew Anderson, який виграв у співвітчизника James Wyllie. Далі турніри проходили постійно і переможцями ставали представники вже не тільки Шотландії, але і інших країн - Англії, США.
    У філії №7 Вільшанська сільська бібліотека зібралися юні любителі гри у шашки, щоб позмагатися. Шашки навчають бути уважними і зібраними. Сильні лідери не бояться програшу. Для них головне - гра. А у виграші головний приз - ДРУЖБА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Творчі посиденьки    Вже на повну силу буяє весна… Природа обдаровує нас п'янкими ароматами квітів… Лагідне сонечко зігріває своїм тепл...