пʼятницю, 10 березня 2023 р.

Безоплатна правова допомога у бібліотеці

   Система безоплатної правової допомоги забезпечує право громадянам знати все про право, зокрема, про їх особисті права. Бібліотечні заклади громади вже не один рік співпрацюють з Лубенським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 
    Нещодавно, у філії №7 Вільшанська сільська бібліотека, директор центру Сергій Супрун та юрист Станіслав Третяк провели зустріч з жителями села Вільшанка за темою «Земельні відносини в умовах воєнного стану».

  Під час правопросвітницького заходу фахівці ознайомили присутніх із змінами у законодавстві щодо оформлення права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які були прийняті у 2022 році. Також торкнулися питань порядку отримання кадастрового номера та виправлення помилок у державному акті на землю, дозволу в умовах воєнного стану на безоплатну приватизацію земельних ділянок, на яких розташовані будівлі, споруди, що перебувають у приватній власності, а також земельних ділянок, які передані громадянам у користування до набрання чинності Земельного кодексу України.
    Окремо було акцентовано увагу на тому, що власники земельних ділянок, які мешкають у сільській місцевості, мають право на призначення адвоката або юриста за рахунок держави, у разі потреби звернення до суду. 
    Зустріч мешканців Вільшанки з представниками Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги була корисною, інформативно насиченою


Немає коментарів:

Дописати коментар

 Стиль життя - здоров’я       Кожного року 7 квітня людство відзначає Всесвітній день здоров’я (World Health Day), для того щоб привернути у...